Rebecca Figur

Naprapat

Rebecca har nyligen tagit sin naprapatexamen på Naprapathögskolan i Stockholm och gör nu sin legitimationspraktik.

Efter att ha arbetat inom hälso- och sjukvården under många år fann hon sin sanna passion inom naprapati. Att vara en del av människors resa mot återhämtning och välbefinnande är otroligt berikande, säger hon. Hon brinner för att använda sin kunskap för att hjälpa patienter att uppnå en smärtfri och aktiv livsstil.

Hos Rebecca kan ni få hjälp med allt från vardagliga besvär, såsom rygg- och nacksmärta, huvudvärk och stelhet, till mer idrottsrelaterade besvär.

Som naprapat kombinerar Rebecca olika manuella terapimetoder för att hjälpa dig att återfå smärtfrihet och rörlighet. Hon använder sig av behandlingsmetoder såsom ledmobilisering, ledmanipulation, massage- och triggerpunktsterapi, Dry Needling, stretching och träning. Hennes fokus ligger på att stärka kroppens naturliga läkningskraft och ge dig verktygen för att ta kontroll över din hälsa. Oavsett om det handlar om idrottsskador, arbetsrelaterade besvär eller att förbättra din fysiska prestation, finns Rebecca här för att hjälpa dig.

Varför valde du naprapatyrket?
Jag valde naprapatyrket eftersom jag alltid älskat att arbeta nära människor. Efter att ha jobbat som undersköterska kände jag att jag ville utvecklas och verkligen bidra till att människor lever smärtfritt. Mina tidigare erfarenheter med meditation och yoga har också påverkat mitt val och jag inser nu kopplingen mellan sinnet och kroppen. Mitt mål är att integrera dessa insikter i mitt arbete som naprapat för att skapa skräddarsydda behandlingsplaner och hjälpa människor till en hälsosammare och smärtfri tillvaro.

Har du några smarta tips till dina patienter?
1. Ha kul när du tränar: Träning behöver inte vara en plikt; försök hitta aktiviteter som du faktiskt tycker är roliga. Dansa till din favoritmusik, prova på nya sporter eller ta en promenad i naturen. Glädje i träningen gör det mer hållbart och givande.

2. Något är bättre än inget: Oavsett hur aktiv du är, kom ihåg att varje liten bit räknas. Det kan vara korta promenader, trappklättring eller till och med några minuter av stretchövningar. Var inte för hård mot dig själv – varje steg i rätt riktning är ett framsteg.

3. Variera din träning: Undvik träningsrutiner som känns monotona. Variera dina aktiviteter för att engagera olika muskelgrupper och undvika överansträngning. Byt ut gymmet mot utomhusaktiviteter eller prova olika träningsklasser för att hålla det intressant och utmanande.

Vad har du för idrottsbakgrund?
Löpning och Yoga sedan många år tillbaka. Nu har jag nyligen börjat träna Brasiliansk jiu-jitsu.

Vad gillar du att göra på din fritid?
Just nu är mitt stora intresse att skapa en vardagsoas för mig och min familj. Målet är att leva så giftfritt och hållbart som möjligt. Det inkluderar självförsörjning genom odling, tillverkning av egna ekologiska hudvårdsprodukter, personlig utveckling samt naturupplevelser som fricamping med vår van, vandring och mindfulness.