personal-l-elizabeth.jpg

Elizabeth Helger

VD | Verksamhetsansvarig | Leg. Naprapat

Efter fyra års helstudier vid naprapathögskolan Stockholm blev jag färdig naprapat 1988. 1994 blev jag legitimerad genom Socialstyrelsen. Denna legitimering innebär att jag har sådana differentialdiagnostiska kunskaper att jag kan arbeta under självständigt medicinskt yrkesansvar. Mellan 2001 och 2006 arbetade jag som naprapat för svenska puckelpistlandslaget. 3 små barn och en heltidsarbetande man gjorde tillslut att jag valde att stanna hemma och satsa på det jag har här; min klinik och att vara en mer närvarande fru och mor.

2009 gick Linda in som delägare vilket blev en perfekt avlastning och en möjlighet att orka utveckla ännu mer. 

Idrottsskador, fötter och att gjuta iläggsulor är mitt specialområde. Detta för att jag själv är mycket aktiv men även för att jag är engagerad i olika idrottsföreningar, både som terapeut och föreläsare.

Jag jobbar mycket på att vi hela tiden ska vara aktuella i det vi gör och att vi ska få en så bred bas och kunskapsområde som möjligt. Ett av de projekt jag, Andreas och Rose-Marie satsar mycket på just nu är vår företagshälsovård light, riktat mot småföretagare. Kontakta mig eller Andreas så kan vi berätta mer.

Jag är uppvuxen i västafrika och en del av mitt hjärta kommer alltid att finnas där. Helt naturligt är därför att vara involverad i olika biståndsprojekt, ofta i egen regi och alltid mot Afrikas kontinent. Undantaget är resan jag gjorde i samband med att flyktingkatastrofen fick ett ansikte utåt världen. Nov 2015 åkte jag med gränslöst mänskligt till Lesbos och tog emot båtar under en vecka. Lärorikt och nyttigt, den hårda vägen. Nu har vi valt att jobba mot ett specifikt projekt i Uganda och Kabale sen 2016. I detta jobbar vi mot sponsorer här hemma och 1 gång per år åker vi ner, ser till att det vi satsat på har verkställts och vi ser då även framtida behov och investeringar. Är ni intresserade av att vara med på en del av den resan hör av dig.

På min fritid tränar jag själv mycket. Jag har varit skadad en period men är nu åter på G igen. Det är Veteran friidrott som gäller och min distans är 200 och 400m där jag tävlar både internationellt och nationellt. Bland mina meriter finns 2 st VEM guld 2007 och 2009, VEM silver 2014 men även ett antal VSM medaljer på både 200m och 400m. Nu senast i augusti-17, guld på både 200m och 400m

Du når mig lättast genom att skicka e-post till elizabeth@ryggochled.com eller ring 0155 - 21 54 54