Elizabeth Helger - Rygg och Ledkliniken

Elizabeth Helger

Ägare | Leg. Naprapat

Efter fyra års helstudier vid naprapathögskolan Stockholm blev jag färdig Naprapat 1988. År 1994 blev jag legitimerad genom Socialstyrelsen. Denna legitimering innebär att jag har sådana differentialdiagnostiska kunskaper att jag kan arbeta under självständigt medicinskt yrkesansvar. Jag startade min första klinik i Kiruna och har efter det hunnit med Stockholm, Seychellerna och Norge för att år 1995 flytta till Nyköping permanent. Mellan år 2001 och 2006 arbetade jag som naprapat för det svenska Puckelpistlandslaget.

Mitt fokus ligger på diagnostik och behandling av hela kroppen, men jag brinner extra för att jobba med problemfötter. Att behandla, rehabilitera eller gjuta specialanpassade sulor. Att vi är så många olika kompetenser under taket såsom Naprapat, kiropraktor, fysioterapeut och massör gör att vi också är otroligt breda i våra behandlingsmöjligheter och kompletterar varandra i alla behandlingar. Där min kunskap inte räcker till tar ex fysioterapeutens kunskap över. Kommer någon med en besvärlig fot till kiropraktorn hämtar han bara mig och sen beslutar vi tillsammans vidare handläggning. Det känns så bra.

Klinikerna (Rygg och Led, Företagshälsovården och Vaccinkliniken) växer hela tiden och kräver mer och mer av mig på många olika plan. Därför har jag sen den 1 jan 2022 valt att ta hjälp av en extern VD. Thomas Lövgren. Du kan läsa mer om honom under ”om oss”. För oss på kliniken är det ett lyft med den yttre kompetensen då vi terapeuter kan fokusera mer på er patienter och Thomas kan fokusera på en effektiv verksamhet. 

Jag är uppvuxen i Västafrika och en del av mitt hjärta kommer alltid att finnas där. Helt naturligt är därför att vara involverad i olika biståndsprojekt på den Afrikanska kontinenten men även andra länder utifrån hur världsbilden ser ut.

På min fritid tränar jag själv så mycket det går. Löpning, cykling och Crossfit. Jag har ända fram till hösten 21 sprungit aktivt. Bland mina meriter finns 2 st VEM guld 2007 och 2009, Pan pacific Master games 2010 där jag tog guld på 200m och silver på 400m. VEM silver 2014 men även ett antal VSM medaljer på både 200m och 400m. Senast ett VSM guld på 200m 2021 och en plats på Veteranstafetten på Finnkampen där vi slog Nordiskt rekord.

Du når mig lättast genom att skicka e-post till elizabeth@ryggochled.com eller ring 0155-21 54 54