Kiropraktor i Nyköping - Rygg och Ledkliniken | Rygg och ledkliniken Nyköping

Din Kiropraktor i Nyköping

Kiropraktik handlar om funktion, ökad rörelse i leder och minskad muskelspänning. Behandlingen består i att hitta, behandla och förebygga orsaken till besvär i rörelseapparaten och effekterna av dessa funktionsstörningar på nervsystemet. Kiropraktik är en behandlingsform som omfattar diagnostik, behandling, rehabilitering samt förebyggande av funktionsstörningar och smärttillstånd i människokroppen. 

Redan de gamla grekerna använde sig av kiropraktiska behandlingsmetoder men kiropraktik dateras till slutet av 1800-talet. Ordet kiropraktik kommer från grekiskan ”cheiro” och ”praktikos”, som fritt översatt betyder att göra för hand. En kiropraktor behandlar kroppens muskler och leder med bland annat manipulation, mobilisering, mjukdelsbehandling, träning och strömbehandling. Manipulationen utförs med en kort impuls med minimal kraft för att återställa rörelsen i leden. Detta för att återställa kroppens naturliga rörelse och läkningsförmåga. Manipulationen sker oftast i kombination med de andra behandlingsmetoderna.

Utbildning:

Efter den 5-åriga kiropraktorutbildningen utförs 1 års legitimationspraktik innan man blir legitimerad kiropraktor och står under socialstyrelsen tillsyn. Alla yrkesgrupper som är legitimerade via socialstyrelsen ska följa Hälso- och sjukvårdens lagar och förordningar. Allt för att sätta patienternas hälsa och trygghet i centrum.

På Rygg och ledkliniken jobbar vi väldigt intimt och hjälps ofta åt för att patienterna alltid ska få så optimal behandling som möjligt.