Kiropraktor i Nyköping - Rygg och Ledkliniken | Rygg och ledkliniken Nyköping

Din Kiropraktor i Nyköping

Kiropraktik handlar om funktion, ökad rörelse i leder och minskad muskelspänning. Behandlingen består i att hitta, behandla och förebygga orsaken till besvär i rörelseapparaten och effekterna av dessa funktionsstörningar på nervsystemet. Kiropraktik är en behandlingsform som omfattar diagnostik, behandling, rehabilitering samt förebyggande av funktionsstörningar och smärttillstånd i människokroppen. 

Redan de gamla grekerna använde sig av kiropraktiska behandlingsmetoder men kiropraktik dateras till slutet av 1800-talet. Ordet kiropraktik kommer från grekiskan ”cheiro” och ”praktikos”, som fritt översatt betyder att göra för hand. En kiropraktor behandlar kroppens muskler och leder med bland annat manipulation, mobilisering, mjukdelsbehandling, träning och strömbehandling. Manipulationen utförs med en kort impuls med minimal kraft för att återställa rörelsen i leden. Detta för att återställa kroppens naturliga rörelse och läkningsförmåga. Manipulationen sker oftast i kombination med de andra behandlingsmetoderna.

TENS-behandling

TENS (transkutan elektrisk nervstimulering) används framförallt för att lindra smärta och behandla vissa sjukdomstillstånd. En TENS behandling innebär att man stimulerar hudnära nerver med en svag elektrisk ström. Genom att aktivera dessa nerver stimuleras kroppens eget smärtlindringssystem. Man får en ökad genomblödning och muskelavslappning.

Elstimulering på idrottsskador fungerar mycket bra. Det kan gälla allt från sträckningar, lårkakor, fotvrickningar, tennisarmbåge men även på spända nackar och muskeltrötthet.

Utbildning

Efter den 5-åriga kiropraktorutbildningen utförs 1 års legitimationspraktik innan man blir legitimerad kiropraktor och står under socialstyrelsen tillsyn. Alla yrkesgrupper som är legitimerade via socialstyrelsen ska följa Hälso- och sjukvårdens lagar och förordningar. Allt för att sätta patienternas hälsa och trygghet i centrum.

På Rygg och ledkliniken jobbar vi väldigt intimt och hjälps ofta åt för att patienterna alltid ska få så optimal behandling som möjligt.

Observera att bokad tid måste avbokas/ombokas minst 24 timmar före besöket för att undvika fakturering av fullt pris.