Naprapati

Naprapaten behandlar både muskler och leder. Detta för att få en bättre funktion och rörlighet i hela kroppen. Vi har en helhetssyn, där den ortopediska medicinen kombineras med specifik kunskap om rörelseapparatens funktion och uppbyggnad. Det är kärnan i naprapatin.

Läs mer om Naprapati

Kiropraktik

Kiropraktorn undersöker ryggradens leder och muskler med händerna. På så sätt diagnostiseras spänningar, ändrade rörelsemönster och eventuella skador. En led som är begränsad i sin rörelse kan ge smärta både lokalt i leden men även i andra delar av kroppen.

Läs mer om Kiropraktik

Fysioterapi/Sjukgymnastik

Fysioterapi innebär att man förebygger, utreder och behandlar funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen. Behandlingen går ut på att kombinera mobilisering, rehabilitering, massage och muskeltöj. Syftet är att återställa funktionen i rörelseapparaten.

Läs mer om Fysioterapi/Sjukgymnastik

Formgjutna iläggssulor

Alla människor har sin egen fot typ vilket lämnar ett unikt fotavtryck. Det viktiga med våra sulor är att de är styva men ändå flexibla. Det är fotproblematiken som bestämmer vilka sorts sulor vi tillverkar. Vi gör aldrig en sula utan en ordentlig diagnos.

Läs mer om iläggssulor

Ultraljudsdiagnostik

Med ultraljudsdiagnostik kan man lätt se vilken typ av skada som skall behandlas. Det gör att vi snabbt kan sätta in rätt åtgärder vid våra behandlingar. Möjligheten till dynamisk undersökning där patienten rör det skadade området samtidigt som det undersöks ger en stor fördel.

Läs mer om Ultraljudsdiagnostik

Stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling eller tryckvågsbehandling benämns vanligtvis "extracorporeal shockwave therapy" och förkortas ESWT. Stötvågsbehandling är en effektiv, välbeprövad och vetenskapligt dokumenterad behandlingsmetod som snabbt kan reducera eller eliminera besvär i muskler, senor och senfästen.

Läs mer om Stötvågsbehandling

Massage

Massage innebär att man behandlar muskler, senor, ledband och bindväv med händerna. Behandlingen leder till att spända och ömmande muskler slappnar av eller stimuleras. När musklerna mjukas upp får man bättre rörlighet. Man kan må bra av massage om man har muskelspänningar och muskelvärk.

Läs mer om Massage

MammaMage-träning

Vår fysioterapeut Sophie hjälper dig som är nybliven mamma och dig som är mamma som efter några år fortfarande känner att du har nedsatt bålstabilitet. Du kommer få hjälp med att hitta aktivering av bäckenbottenmuskulatur samt djupa magmuskler. Du kommer också få med dig övningar efter besöket att arbeta med hemma.

Läs mer om MammaMage-träning

Idrottskador

Delas in i akuta skador, som uppkommer vid ett bestämt tillfälle och av en exakt orsak (t.ex. slag och fall), och överbelastningsskador, som uppkommer över längre tid och ofta i samband med ett visst träningsmoment.

Läs mer om Idrottskador