Stötvågsbehandling - Rygg och Ledkliniken

Stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling är en effektiv och vetenskapligt beprövad behandlingsmetod som kan hjälpa vid besvär i leder, muskler, senor och senfästen. Behandlingen utförs med en stötvågsapparat och syftar till att stimulera läkning. Vanliga besvär som behandlas med den här typen av behandling är till exempel tennis-/golfarmbåge, hälsporre (plantarfasciit) och hälseneinflammation.

Hur går en stötvågsbehandling till?

Vid besöket genomförs först en undersökning och bedömning för att ställa en diagnos och säkerställa den bästa behandlingen för dina besvär. Behandlingen utförs med ett munstycke som hålls emot smärtområdet och som skapar mekaniska impulser. Vanligtvis behövs 3–5 behandlingar för att ge bestående och tillfredsställande resultat. Behandlingen tar cirka 5 minuter. Det kan upplevas som smärtsamt, men smärtan upphör direkt när behandlingen är klar. Biverkningar är ovanliga, men för vissa uppstår ibland ett mindre blåmärke i behandlingsområdet.

Att tänka på vid stötvågsbehandling

För optimal effekt bör inte inflammationshämmande medicin intagits de senaste dagarna före eller under pågående behandling. Man bör inte genomgå någon annan behandling parallellt, som exempelvis behandling med kortisoninjektion eller blodförtunnande medicinering. Personer med uttalade hjärtbesvär, ökad blödningsbenägenhet samt gravida skall inte behandlas med stötvåg.

Har du frågor gällande stötvågsbehandling, kontakta oss gärna!

Observera att bokad tid måste avbokas/ombokas minst 24 timmar före besöket för att undvika fakturering av fullt pris.