Massage - Rygg och Ledkliniken

Din massör i Nyköping

Klassisk massage – 40 min

Massage innebär att man behandlar muskler, senor, ledband och bindväv med händerna. Behandlingen leder till att spända och ömmande muskler slappnar av eller stimuleras. När musklerna mjukas upp får man bättre rörlighet. Massagebehandlingar brukar fungera bra på t.ex spänningshuvudvärk, stela muskler, sträckningar och muskelsmärtor men även som ren avslappning. 

Vilken typ av massage du vill ha väljer du då du kommer till oss. En välgörande mjukare massage eller en lite hårdare idrottsmassage. Idrottsmassage är en något hårdare massage och många idrottsmän/kvinnor väljer denna form för att mjuka upp sina muskler. 

Behandlande massage – 50 min

Vid behandlande massage riktar vi in oss på ett mer specifikt område där du upplever besvär eller känner smärta.  Vid besöket börjar vi med ett samtal och eventuell undersökning för att få en förståelse för orsaken till ditt besvär.

Vi behandlar sedan med massage, triggerpunktsterapi och stretching för att få tillbaka muskler i sin rätta funktion ( massagebehandling ca 30 minuter). Du kommer även att få hjälp och stöttning med vad du själv kan göra för att förebygga och lindra dina besvär. Det kan vara stretchövningar, övningar för bättre rörlighet och/eller övningar för mer styrka.

Gravidmassage

Vid gravidmassage använder vi en speciell ”gravidkudde” där den gravida kan ligga på mage. Själva kudden har ett hål för magen och två för brösten. Massagen utförs på den kroppsdel/delar du önskar dock ej på ländrygg. Det vanligaste är en avslappnande ryggmassage. Detta är en mycket uppskattad behandling. 
Vi inleder med ett samtal om graviditeten som t ex vilken vecka, ev smärtor osv.

Övrigt

Efter massagen kan du känna dig trött och ibland kan man få lite känsla av träningsvärk dagen efter. Att få massage med kontinuitet ger absolut bästa resultat.

När du bokar en massage hos oss kan du använda ditt friskvårdsbidrag. Vi samverkar med Benify och Epassi och självklart får du ett godkänt kvitto för att lämna in till din arbetsgivare.

Rygg och ledkliniken/Företagskliniken erbjuder även massage på företag som innebär att vi kommer ut med en bärbar bänk och ger massage till de anställda. För mer information om företagsmassage, kontakta vår reception kontakt@ryggochled.com eller ring oss på 0155-21 54 54.

Observera att bokad tid måste avbokas/ombokas minst 24 timmar före besöket för att undvika fakturering av fullt pris.